Ексурсія до міста Лева

2018-11-05

/Files/images/IMG-e88b297b1ca063b427b96fbbc9ad9e1e-V.jpg

Львів – це національно-культурний, освітньо-науковий осередок України. Це центр Закарпаття.

Історичний центр Львова занесено до списку світової спадщини ЮНЕСКО. У місті розсташована найбільша кількість пам яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання культурної столиці України.

Саме ці дивовижні історичні та архітектурні пам ҆ятники , які відображають багато європейських стилів і напрямків, різних історичних епох змогли побачити учні КЗ НВК «Смологовицька ЗОШ І-ІІ ступенів - дитячого садка» та учні 9 класу Підгірнянської ЗОШ І-ІІ ступенів, разом із своїми керівниками Глеба Я.Ф., Пинзеник В.Ю. та Щока Л.І.Найбільше захоплення в учнів викликав підйом на Ратушу (близько 65 метрів та майже 450 східців).

Ця екскурсія наочно закріпила знання учнів з історії Львова та ГаличиниБагато відбитків у Львові залишила правляча, з листопада 1918 року ,Польща. Один з них це державний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» - меморіальне кладовище у Львові. Дітей вразили масштаби цього цвинтаря (площа близько 40 га, та понад 300 тис. поховань), вони вперше своїми очима змогли побачити такий спосіб поховання, як родинні склепи. Личаківський цвинтар – один з найстаріших існуючих цвинтарів Європи. Тут учні відвідали могили видатних людей : І.Я.Франка ,Соломії Крушельницької, Романа Шашкевича,Володимира Івасюка та ін. Несподіваним для учнів було те, що поряд з українськими воїнами поховані і польські військові, в основному молоді люди у віці 18-20 років, життя яких забрала війна. Хоч ці воїни протистояли один одному, але поховані вони поряд і сьогодні люди вшановують їх пам ҆ять, запалюють на їх могилах свічки .

Звісно запам’яталися і родзинки Львова : кавова шахта, Львівська фабрика шоколаду та «Карамельна країна». Тут діти змогли поласувати солодощами.

Помітний слід в духовному вихованні учнів залишили відвідування костелів та церков, де учасники екскурсії змогли запалити свічку за своїх батьків, прикластися до мощей святих, попили святої води.

Багато відбитків у Львові залишила правляча, з листопада 1918 року ,Польща. Один з них це державний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» - меморіальне кладовище у Львові. Дітей вразили масштаби цього цвинтаря (площа близько 40 га, та понад 300 тис. поховань), вони вперше своїми очима змогли побачити такий спосіб поховання, як родинні склепи. Личаківський цвинтар – один з найстаріших існуючих цвинтарів Європи. Тут учні відвідали могили видатних людей : І.Я.Франка ,Соломії Крушельницької, Романа Шашкевича,Володимира Івасюка та ін. Несподіваним для учнів було те, що поряд з українськими воїнами поховані і польські військові, в основному молоді люди у віці 18-20 років, життя яких забрала війна. Хоч ці воїни протистояли один одному, але поховані вони поряд і сьогодні люди вшановують їх пам ҆ять, запалюють на їх могилах свічки .

Звісно запам’яталися і родзинки Львова : кавова шахта, Львівська фабрика шоколаду та «Карамельна країна». Тут діти змогли поласувати солодощами.

Помітний слід в духовному вихованні учнів залишили відвідування костелів та церков, де учасники екскурсії змогли запалити свічку за своїх батьків, прикластися до мощей святих, попили святої води.

/Files/images/IMG-9d3c72bfed055c791f987edf6b35c28d-V.jpg/Files/images/IMG-055eeed543f71a70087de9a064e3103a-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi